Comunicat de presa "Vrem TVR Chişinău!"

Grupul de iniţiativă al campaniei de petiţionare “Vrem TVR Chişinău!” colecteză semnături pentru petiţia cu acelaşi nume, la Bucureşti şi Chişinău, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2009.

Grupul de iniţiativă al campaniei de petiţionare “Vrem TVR Chişinau!” au lansat la 19 noiembrie o petiţie online prin care solicitau conducerii TVR şi autorităţilor de la Bucureşti şi Chişinău deschiderea unui studio teritorial al TVR la Chişinău. După câteva zile accesul la petiţia online a fost blocat. De aceea, grupul de iniţiativă a decis să colecteze semnături fizice pentru petiţia “Vrem TVR Chişinău!”. Colectarea semnăturilor va avea loc la Bucureşti şi Chişinău.

Scopul acestei campanii este de a atrage atenţia conducerii TVR, conducerii de la Bucureşti şi Chişinău, dar şi a opiniei publice din cele două state, în vederea luării tuturor măsurilor necesare pentru ca la Chişinău să fie deschis cât mai curând un studio teritorial al TVR.

Deschiderea acestui studio la Chişinău este absolut necesară pentru a oferi locuitorilor Moldovei informaţii obiective şi de calitate, precum şi ieşirea de sub influenţa post-sovietică în care se găseşte RM. De asemenea, TVR Chişinău ar contribui decisiv la schimbarea percepţiilor negative pe care anumiţi basarabeni le mai au despre România, datorită propagandei anti-româneşti de pe timpul URSS-ului şi a Partidul Comunist din Republica Moldova.

Toţi susţinătorii acestei campanii sunt invitaţi să vină şi să semneze petiţia la:

- Bucureşti, 30 noiembrie, cu ocazia lansării CD-ului “Uniţi sub Tricolor”, în Club B52, ora 21.00, strada Popa Tatu, nr.4, persoana de contact Angela Grămadă, tel. 0748407808.

sau la:

- Chişinău, 1 decembrie, cu ocazia Sărbătorii Marii Uniri, la ora 15.00 în faţa Universităţii "Ion Creanga" (Kenfort), persoana de contact Sorin Becciu, tel: 069726403.

2 comentarii:

Solovastru spunea...

Da ar fi foarte utila aparitia unei statii TVR la Chisinau . Pentru ca deocamdata vad ca apropierea ( cultural-identitara) românilor de pe cele doua maluri ale Prutului se cam face doar prin mese rotunde, simpozioane , colocvii ,dezbateri adresate studentilor si intelectualilor la care vin doar cateva zeci, maxim sute de persoane . Insa omul de rind cu un nivel de educatie mai mic dar care formeaza o mare parte din populatie nu e atins din pacate de acest mesaj. Nu trebuie sa cadem in capcana inceputului anilor '90 cind tot la fel se incerca sa se realizeze unirea cu oameni de cultura sau de litere . Apropierea , reunificarea (macar identitara a românilor) trebuie promovata puternic in rindul maselor. Teoria aberanta a moldovenismului n-a fost introdusa in anii '90 si mai ales dupa 2001 de catre organizatii de studenti prin petitii sau organizarea de evenimente culturale .Aceasta doctrina aberanta a fost introdusa de catre stat orin toate pirghiile posibile in special prin televiziune, radio si ziare accesibile publicului larg si mai putin educat ( ex Comunistul si Moldova Suverana) . Televiziunea de stat a avut de asemenea un rol determinant in asta lucru cu adevarat scandalos.Insa ceea ce s-a facut poate fi contra-carat acum .Chiar nu stiu care mai e situatia la TeleRadio Moldova , au schimbat in sfirsit conducerea institutiei noii guvernanti? De acolo trebuie inceput pentru ca publicul larg sa aiba o buna reflectare a ceea ce se intimpla in republica si sa nu mai fie nevoit sa asculte doar mizeriile comunistilor.

Anonim spunea...

După ce politicienii din așa zisa R.M. vor avea voința să armonizeze cu UE legile pentru acest registru, atunci vom putea spune că drumul e netezit pentru un parteneriat între televiziunile publice din așa zisa R.M. și România. Ceea ce nu văd prin știri, ori bloguri e că de fapt media radiofonică publică din România a demarat deja un parteneriat în așa zisa R.M.