Dictatorii felicita dictatorii....


Rasfoind astazi presa din Moldova am vazut un articol publicat de Ziarul de Garda despre felicitarile adresate de presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, lui Vovka al nostru (dupa iesirea spectaculoasa pe care a avut-o pe 28 august in prima sedinta a Parlamentului recent ales nu cred ca pot sa ma mai adresez Domniei Sale cu "Vladimir Voronin" si nici macar cu "VV" , dupa cum am mai facut-o de cateva ori).

Foto: Fars News Agency.

Am observat un lucru destul de interesant: in ultima vreme lui Vovka al nostru nu-i mai priesc urarile de bine din partea norodului pe care il iubeste atat de mult si pentru care a facut atatea lucruri bune, pana nu l-a asfixiat din dragoste, dar nici cele primite din partea altor frati dictatori... .

Mai tineti minte cine a trimis un mesaj full de urari de bine si prosperitate pentru castigatorii cursei parlamentare in dimineata zilei de 06 aprilie 2009, din partea altei natiuni care ne poarta un respect deosebit? Exact: Ursul cel Mare! Cata atentie, cata grija, cat cinism..., cata idiotenie din partea unui animal atat de mare si prost, incat sa nu astepte rezultatele oficiale si apoi sa-si impartaseasca bucuria cu vasalul.... Offf! Si cand ma gandesc ca scoala diplomatica rusa este una dintre cele mai bune din intreaga lume... .

Revenind insa la Ahmadinejad: in urarea adresata "presedintelui in exercitiu", domnul dictator iranian spera la intarirea relatiilor de colaborare cu Republica Moldova... .

Stau si ma gandesc la aceste "colaborari", la perspectivele lor luminoase si nu-mi apar in minte decat reactii fizice si chimice, adica arme nucleare, poate invatam si farsi, ca noi de obicei asa procedam: invatam limba celor cu care "stabilim relatii de prietenie si cooperare constructiva", poate o si oficializam sau mai bine va exprimati voi opinia cu privire la domeniile de posibila colaborare cu aceasta tara, unde lumea moare in acelasi mod pe strazi, incercand sa-si apere drepturile si libertatile elementare... .

PS: nu-i mai faceti urari lui Vovka, pentru ca se va simti obligat sa onoreze una dintre ele. Alegerea va fi grea: inchisoarea, ospiciul sau exilul???

13 comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
alraman spunea...

:)

Angela Grămadă spunea...

Cer scuze tuturor celor care au incercat sa posteze comentarii in aceasta perioada. Se pate ca noul template nu accepta afisarea lor decat in aceasta maniera.

Angy

alraman spunea...

merge daca te obisnuiesti! :)
avantaju e ca se pot folosi si emotic? :)
o ultima sugestie daca imi permiti!
pe partea dreapta scrisul cu negru nu se prea poate deosebi de cel bleum!

Eleonora Lisnic spunea...

Salut! Am încercat ieri să postez un comentariu şi nu accepta.
Arată foarte bine noul şablon. Dar trebuia să salvezi codul contorului, pentru a nu pierde datele. Codurile se transferă automat doar dacă alegi un şablon dintre cele oferite de Blogger în "tabloul de bord".
Acest şablon nu prea permite schimbarea culorilor (de ex., la comentarii)? Şi îmi plăcea poza ta veche. Nu renunţa la ea! :)

Angela Grămadă spunea...

Multumesc Eleonora!

Cer scuze pentru inconveniente....

Nu am renuntat la acea poza, doar ca e inversata de celalalt administrator al blogului (varul meu :D) si eu nu puteam sa o postez fara ajutorul sau.

Oricum nu am finisat toate transformarile blogului. Il pregatesc de 6 luni :D.

Va multumesc tuturor pentru ca imi faceti onoarea de a reveni pe acest blog!

Cu respect,

Angela

Mihaela Cândea spunea...

imi place cum arată blogul ;
iti las ceva aici... m-ai inspirat cum nu aveam chef sa scriu, am postat o poza...
http://mihaela-mec.blogspot.com/2009/09/depanatorul-din-iran.html

Angela Grămadă spunea...

Salut Mihaela,

Am vazut poza mai devreme. Ti-am facut o vizita acum cateva ore. :D

Multa bafta si tie pentru ca imi place ceea ce faci!

Eleonora, eu am salvat codurile vechiului sablon, nu s-a pierdut nimic: am fost inspirata! :D

alraman spunea...

uita-te si pe asta:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8230158.stm
apropo de eliberatoarea Rusie! :)

Anonim spunea...

Frumos blog dar nu-l poți personaliza? :D
:)

Anonim spunea...

Felicitarea e ceva de tot râsul. Probabil vreun consilier de-a lui Voronin, l-a anunțat în prealabil pe liderul iranian și i-a sugerat să-i trimită o felicitare. Nu-mi vine să cred că Mahmodu ar fi știut de existența așa zieri R.M....

Babacu spunea...

Salutare, Angy,
am lipsit cateva zile, acum am revenit si vad careva schimbari pe aici...
Era buna si varianta veche, asta e si mai buna, mai important e ce scrii, si cati vor sa acceseze gandurile tale...
Referitor la Vovca Voronin, eu cred ca mai corect ar fi sa-l numesti Pahan!

Angela Grămadă spunea...

Salutare Babacu,

Da, intr-adevar, cel mai important e ceea ce scriu, dar mai ales cum scriu (coerenta, analiza, documentare).

Mi-ar placea sa vad si critici pe acest blog, nu doar cuvinte de lauda: primele conteaza pentru mine mult mai mult, ele sunt cele care ma motiveaza sa evoluez.

Multumesc mult, Babacu!

Succes!