Porcii lui Voronin sau porcul de....

Dupa ce liderul constructorilor moldoveni a fost la Soci sa se "consulte" cu Dmitrii Medvedev daca sa-si ia ramas bun sau nu de la putere, rusii au observat ca hirotonisirea alesilor sai este urmarita de un blestem, care dauneaza grav sanatatii Comunitatii Statelor Independente. Toata presa rusa trambiteaza de cateva zile despre faptul ca la plecare Vovka al nostru "podlojil svinyiu" (ceva de genul: a arunca o matza moarta, desi in traducerea exacta e vorba despre porci) Ursului Mare.

Imediat dupa revenirea la Chisinau Vovka s-a apucat sa taie si-n stanga, si-n dreapta, asigurandu-i pe toti ca are sustinere, ca nu stiu ce, ca nu stiu cum, ca patriotismul sau retardat nu-i permite sa lase tara in aceste momente grele... . Of, of, mai, mai..., dar numai ca fratii rasariteni stau si se gandesc ca:

"Un blestem urmareste Kremlinul: sustinerea publica pe care o ofera s-a transformat intr-o "pata neagra" pentru politicienii statelor CSI: ne putem aminti istoria lui Yanukovici sau a candidatului la functia de presedinte al Abhaziei, Raul Hadjimba. Toti au pierdut alegerile dupa ce presedintele Federatiei Ruse le-a promis sustinere... " scrie ziarul Vedomosti.md.

In plus, rusii si-au adus aminte de toate pacatele lui Vovka: Planul Kozak, campania electorala din anul 2005, "vectorul european" si multe alte "gadosti" pe care principalul constructor al tarii le-a savarsit intr-o perioada de timp atat de scurta... .

Da... mirul cu care l-a uns Medvedev pe Voronin s-a dovedit a fi de proasta calitate sau poate consilierii presedintelui rus "podlojili svinyiu" "moldoveanului", inlocuindu-l cu ulei rafinat... . Cine stie? Efectele sunt foarte suspecte si se observa in deciziile luate de "presedintele in exercitiu", dar mai ales in scuipatul cu "hrean" al acestuia... .

Au fost rusii inspirati sa nu consume mir adevarat si asta pentru ca banuiesc ei ca liderii din Occident i-au spalat fruntea lui Vovka de magie, iar acesta a cedat functia de presedinte cu aproape doua saptamani mai devreme decat spune legea, ceea ce nu-i prea sta in fire... .

Se apropie Summit-ul CSI, care va fi organizat la Chisinau in luna octombrie. Abia astept! Si rusii abia asteapta... sa vada... sa participe... activ. Ce sa vada? Cum Ghimpu va vorbi in LIMBA ROMANA la intrunirile din cadrul evenimentului. Vi se pare ca nu mai au cu ce sa va uimeasca liderii politici de la Chisinau? Va inselati amarnic... . Domnul Mihai Ghimpu le va arata rusilor ce inseamna sa fii lider cu idei unioniste. Sper sa nu ma insel si acesta sa fie cel mai frumos cadou de adio pentru rusi din partea lui Vovka... .

PS: aceasta poza am gasit-o pe portalul MoldovaNova, intr-un articol dedicat sarbatorii "Limba Noastra cea Romana". Anume asa imi doresc sa se consume Summit-ul de la Chisinau :D.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Domnul călăuzească pe Ghimpu spre ieșirea din CSI!