Variabila transnistreană a dialogului ruso-german de la Hanovra


În perioada 18 – 19 iulie 2011 oraşul german Hanovra a găzduit cea de-a treisprezecea rundă de consultări bilaterale ruso-germane. În cadrul acesteia au fost supuse dezbaterilor un număr important de subiecte de pe agenda politică, economică şi de securitate ale celor două state. Energia, drepturile omului, parteneriat pentru modernizare, soluţionarea conflictului transnistrean – iată câteva dintre temele care au fost abordate de delegaţiile oficiale ale Federaţiei Ruse şi Germania. (Nezavisimaya Gazeta, Mid.ru, Europa Liberă)
Începând cu luna iunie a anului 2010, când a fost semnat Memorandumul de la Meseberg de către cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus în exerciţiu Dmitrii Medvedev, conflictul transnistrean a urcat în topul agendelor politice a numeroşi actori statali şi non-statali implicaţi în procesul de negociere. Deşi părţile incluse în aceste dezbateri îşi arată tot mai mult disponibilitatea pentru găsirea unui compromis şi a unei soluţii optime pentru rezolvarea diferendului, discuţiile devin din ce în ce mai dificile, iar presiunea politică este din ce în ce mai mare. Apropierea temporală a unor evenimente politice la Moscova (alegeri în Duma de Stat pe 04 decembrie 2011 şi alegeri prezidenţiale pe 04 martie 2012), alegeri legislative anticipate în Republica Moldova (cel mai probabil în toamna acestui an, fără o dată fixată încă oficial), alegeri prezidenţiale în nerecunoscuta republică nistreană în toamna anului 2011, - toate cer adoptarea urgentă a unor poziţii mai mult sau mai puţin argumentate cu privire la modalitatea de soluţionare care pare să se contureze.
De ce negocierile din luna iunie au eşuat?

3 comentarii:

NiK spunea...

OPEN BEACH FESTIVAL 26-30 august 2011 Plaja Vadul lui Voda
În exclusivitate pentru Republica Moldova în acest festival vor cоncerta renumiţi DJ şi Artişti într-un Concert LIVE care va fi precedat de laser show, lumini şi foc de artificii/Fire Show. O modalitate eficientă de promovare a turismului şi modului sănătos de viaţă. În program vor evolua :
1. Fiecare zi de festival va fi prezidat de cite un DJ sau Artist din străinătate
- JD Davis 26 august /Clasul official a lui David GUETTA
- David Jones 27 august
- Tony Lionni 28 august
- Omid 16B 29 august
- MC Eric (Technotronic) 30 august
2. Vor fi invitaţi pentru show cei mai renumiţi barmen din Moldova
3. Fiecare zi va începe cu o prezentare de MODĂ” bikini party”colecţii noi pentru fiecare evoluţie by Daniel Racovita
4. Hip Hop Battle
5. În fiecare zi vor fi înscrise pentru concurs fete din rîndurile celor care se vor odihni în ecea perioadă doritoare să participle pentru concursul Miss Bikiny”Vadul lui Vodă”. Va fi premierea şi nominalizarea pentru ultima zi de festival
Detalii pe www.openbeachfestival.md
http://www.youtube.com/watch?v=DBzKjTRvjCw
http://www.youtube.com/watch?v=X-24rJMqkFo&feature=related
Pretul unui bilet pentru 1 zi- 100 lei(la procurare primesti gratuit 2 sticle de coctailuri PJ)
Pretul unui bilet pentru toate 5 zile- 200lei(la procurare primesti gratuity 5 sticle de coctailuri PJ)
*biletele le puteti procura din toate gheretele YSSY din Chisinau si din vadul lui Voda!*

Larisa N.H. spunea...

Ei NIK! Bun comentariu... ai postat la subiectul "Variabila transnistreană a dialogului ruso-german de la Hanovra" pe coordonatul Angelei GRĂMADĂ. Sigur, negocierea de pe beach festival de la Vadul lui Voda va solutiona conflictul de pe cealalta parte a beach-ului... in lipsa formatului 5+2.
Iti recomand NIK pentru urmatorul comenatriu... nearticulat sa fie postat coordonatului corespunzator. Altfel, cititorul va incurca politica cu show-ul... .

Ce priveste analiza "Variabila transnistreană a dialogului ruso-german de la Hanovra" dedusa de drd Angela Gramada se incadreaza perfect in cadrul timpului prezent!

Angela Grămadă spunea...

Salutare, salutare!

Larisa, lasa-l pe Nik sa posteze ... la cate reclame imi pun rusii zilnic pe blog, crde-ma ca fapta lui e insignifianta ....


Multumesc pentru apreciarea brief-ului! Te mai astept, Draga Prietena!

Ganduri bune,


Angy