Cine poartă de grijă drepturilor mele cetățenești?

Foto: jiunimea.gds.ro
Unii vor spune că această postare seamănă mai mult cu o răfuială de prost gust cu PSD-ul lui Șelin. Probabil. Recunosc că nu am fost, nu sunt și nici nu voi fi vreodată votanta vreunui partid socialist, cu atât mai mult al unuia din Republica Moldova, unde apartenența la o anumită ideologie politică este dictată de nostalgia alegătorilor după vremuri false, demult apuse și nu de convingeri, proiecte sau soluții la probleme stringente cu care se confruntă societatea la un anumit moment.

Cu social-democrații mai am și o problemă personală. Orgoliul. Nu au vrut să-mi răspundă la întrebări pentru un interviu, când primisem niște promisiuni ferme în acest sens. Nu-i bai: de monitorizat vă monitorizez și în continuare. N-am obosit. 

De vreo două zile social-democrații sunt foarte activi și-i dau în stânga și în dreapta cu drepturile cetățenești și cu voința poporului. Până aici totul bine și frumos. Unei opoziții sănătoase la cap așa i-ar sta bine: să fie un fel de alarmă, un fel de semnalizator al apariției gangrenei politice, atunci când guvernarea o ia razna. 

Problema este că în Republica Moldova opoziția este singură în stare de putrefacție și nu mai are cum să fie girofar pentru moartea principiilor, valorilor, democrației. Acționează selectiv: aista-i de-a meu, aista nu-i de-a meu, aista vorghești rusa, aista îi fașâst, aista are drepturi cetățenești, aista trebuie bătut cu pietre în cap. 

Stop! Care-i problema de fapt?

Problema sunt adresările Partidului Social-Democrat din Republica Moldova către Cancelarul Republicii Federale Germane, Angela Merkel (pe facebook am găsit măreața adresare) și către Misiunea OSCE în R. Moldova, respectiv Jennifer Brush.  

În aceste adresări social-democrații de la Chișinău acuză AIE de instaurarea unui regim dictatorial, dar mai ales de încălcarea intenționată a voinței politice și a drepturilor cetățenești. Citez din texte, ca să mă credeți:

Atribuirea de către partidele, care formează actuala guvernare în Moldova, prin instituţiile statului a unor drepturi exagerate şi neconstituţionale, interpretarea normelor şi luarea deciziilor în interes de grup şi în defavoarea cetăţenilor Republicii Moldova, constituie o încălcare gravă şi premize de instalare a unui regim dictatorial.
Un ultim exemplu în acest sens îl constituie decizia Comisiei Electorale Centrale din 03 august 2012 de a respinge iniţiativa a peste 230 de mii de cetăţeni de organizare a unui Referendumului republican legislativ, unde 6 din cei 9 membri au votat sub presiunea partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană, care iau numit în această funcţie.
Prin hotărîrea luată, care este în contrazicere cu celelalte hotărîri aprobate anterior, Comisia Electorală Centrală a spulberat orice încredere din partea populaţiei, devenind un organ de stat, care interpretează prevederile codului electoral reieşind din situaţia şi interesul de moment contrar apărării dreptului cetăţenilor la expunerea voinţei.

Păi bine, dlor psd-iști, dar la Bălți cu ce v-ați ocupat? Nu ați încălcat hotărâri aprobate anterior? Nu le-ați contrazis conținutul? Nu este asta obstrucționare a punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești? De când sunteți și judecători? Marșul împotriva simbolurilor comuniste nu a fost anulat pentru că ar fi fost anticonstituțional. Nicidecum. Dacă ar fi continuat, atunci ar fi pus în pericol nu doar posibilitatea asigurării și apărării dreptului la libera exprimare a unor persoane la fel de cetățeni, precum sunt psd-iștii, dar și siguranța lor fizică. 

Pe cine doriți să-i apere Dna Angela Merkel și Dna Jennifer Brush la Chișinău? Pe cei cărora le-ați falsificat semnăturile, pe cei cărora le-ați spus că semnează pentru gaz ieftin, pe cei cărora le-ați pus în mână pietre și alcool? Păi atunci ar trebui să-i apere în primul rând de dvs.!

Cum vi se mai ridică penița să scrieți adresări și note, când sunteți instigatori la încălcarea unor drepturi cetățenești? Cine sunteți dvs. ca să arătați cu degetul? Nu vă asumați cam multe, când nu sunteți victime, ci infractori?

Și ca să revin la esența ”probelemei” referendumului, voi întreba a nu știu câta oară: de ce v-aș asculta și aș semna pentru integrarea în Uniunea Vamală Rusia - Belarus -Kazahstan sau Uniunea Eurasiatică și nu aș semna pentru integrarea în Uniunea Europeană? Nu prea-mi dă la calcule cu semnul plus în dreptul proiectelor inițiate de Moscova... . De vină e analiza cost-beneficiu pe termen lung... .

Nu știu câți vor citi această postare, sper mai mulți s-o facă, dar țin să vă anunț: GAZ MAI IEFTIN NU VOM PRIMI!!! GAZPROM GARANTEAZĂ!!! 


0 comentarii: