12 iunie .... să ne lingușim! pardon, să ne sprijinim!

Ieri a fost ziua națională a Federației Ruse. Pentru mine - zi obișnuită, pentru ruși - prilej de a sărbători. Nu o să comentez despre câtă vodcă s-a băut, dar o să bag cinci kopeici despre niște lingușitori.

www.nlpmania.ro -
Nu am contabilizat câți politicieni sau pretinși politicieni le-au urat rușilor de ziua lor un pios ”La Mulți Ani!” Or fi fost câțiva sau chiar mai mulți. Dar, nu știu cum se face căci mie mereu îmi cad sub lentila ochelarilor social-democrații lui Șelin. Tare-i ”iubesc”! Ca sarea-n ochi!

Poate aș fi trecut cu vederea dacă la acest citat „Sunt ferm convins că de fapt la baza bunelor relaţii între Moldova şi Rusia au stat popoarele noastre, care întotdeauna au fost gata să acorde sprijin reciproc de fiecare dată cînd a fost nevoie”, a declarat Sergiu Coropceanu. nu aș fi primit câteva comentarii interesante.

Într-adevăr, citatul este un refren, un fel de slogan, o declarație de dragoste, de genul ”o să mă sprijin de tine, Rusie, până va muri partidul!”

Mi-a plăcut o reacție: dar poate noi vrem sa ne mai sprijinim cu nemtii, macar sa vedem care sprijina mai bine! Nu mi se pare corect: rusii se sprijina si cu altii, dar noi nu avem voie...Ce fel de relatie e asta? Sec. XXI, fara discriminari!

E o observație pertinentă. Altfel, ar reieși că toți sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții pentru că au arme, petrol și știu să bată cu pumnul în masă. 

Eu azi vreau să mă sprijin de un stat scandinav, mâine o să vreau să mă sprijin de un stat cu vedere la ocean, poimâine o să vreau să stau rezemată de zidul chinezesc... . Îmi place să visez. Cine îmi poate interzice acest lucru? Corect. Nimeni. Cel mai mult ar trebui să ne temem de lipsa de curaj de a folosi ce avem la îndemână pentru a ne negocia corect proptelile. Există multe oportunități, păcat că nu căscăm nici ochii, nici mâinile la ele. 


0 comentarii: