Adio Stand by ...

Septembrie s-a dus... . Credeam că va lua şi starea de „stand by” cu el... dar nu a fost să fie... . Creierul meu refuză să colaboreze cu mine. Parcă s-a transformat într-un organ separat şi îşi trăieşte viaţa independent de mine. Este crud! Infidel! Ipocrit!

Eu îl vreau înapoi, să se gândească la relaţii internaţionale, la românism, la „moldovenism”, la chestii utile, reale şi dureroase, dar el îşi face de cap şi visează la cum să mă evite pentru o perioadă nedeterminată... . Eu vreau ca el să muncească, el este leneş... .

Este posibil ca această postare să uimească lumea, dar asta simt în acest moment. Ştiu că pe unii i-aş putea chiar dezamăgi, dar sunt sigură că cei mai mulţi mă vor înţelege... .

Simt nevoia să scriu aceste lucruri. Am foarte mulţi prieteni, amici, cunoscuţi, colegi, care, nu este niciun secret, îmi apreciază modul de a fi, de a gândi, pe alţii, dimpotrivă, îi irită şi-i destabilizează psihic. Asta este... se acceptă!

Simt nevoia să iau o gură de aer care să înlocuiască tot ce este în mine, să scap de „Angelica” şi să rămân doar eu „Angela”. Nu mai vreau să protejez lumea! Vreau un ambalaj pentru mine şi care să fie numai al meu, să mă adăpostească de oamenii şi lucrurile inutile din viaţa mea... . Vreau să scap de paralizia gândirii. În copilărie am avut paralizie facială. Starea creierului meu în acest moment este aceeaşi: apeşi cu degetul să vezi dacă este la locul său, acesta se afundă într-un gol, nu-l simţi, dar ceea ce este în jurul său doare, iar problema cea mai mare este că nu poţi să pronunţi ceea ce te supără. Este acolo, este prezentă agonia, iar eu stau şi o privesc cum se dezvoltă... .

Retragearea este o soluţie? Nu! Am încercat şi nu a mers... . Să te impui să dai randament este o altă soluţie? Nu! Am încercat, dar nici asta nu a mers... . Şi ce mă fac? Trebuie să scriu în continuare şi despre lucrurile rele pe care le simt, nu doar ceea ce ar dori alţii să citească scris de mine. Am obişnuit cititorii acestui blog cu postări mai mult sau mai puţin „corecte” şi „adecvate” statutului meu de formator de opinie. Ei bine, eu nu sunt doar formator de opinie, sunt în primul rând Om şi îmi voi cere permisiunea de la voi să mai şi greşesc, dar să fac acest lucru într-un mod specific mie.

Îmi cer scuze pentru această postare, aveam nevoie de ea... pentru mine, nu pentru naţiune... . Astăzi naţiunea să-şi ia o pauză din viaţa mea pentru că a venit toamna şi în sufletul meu... .

17 comentarii:

Asociatia barbatilor spunea...

N-am inteles nimic. Si sunt la a doua citire.

Este vorba de femeie si vesnica ei problema cu creierul ?

Anonim spunea...

Pe mine m-a intrigat faza cu "statutul de formator de opinie"... Nu ştiam că eşti :) Felicitări!

alraman spunea...

Ai dreptate!
Cateodata se repeta de prea multe ori prea putine lucruri!
Exista si alte lucruri pe lumea asta!
E bine sa ne mai schimbam unghiul de abordare si sa privim lumea cu altii ochi! Din alta perspectiva!
Sa mai si tacem! Si sa ascultam!
:)

Angela Grămadă spunea...

Pt Asociatia Barbatilor,

Mai reciteste... Este vorba de femeile care gandesc cu creierul si nu cu cratita... intelegi? :)

Pt Anonim,

Aceasta eticheta e greu de purtat, mai ales cand zeci de perechi de ochi sunt indreptate spre tine si asteapta aprobarea ta. Multumesc frumos! :)

Pt Radu,

Tu ai dreptate, nu eu! :)

Babacu spunea...

Fara comentarii...

Angela Grămadă spunea...

Pt Babacu,

Era o postare care sa ma impuna sa revin in forta.:D

Daca Doamne, Doamne ma va ajuta azi voi reveni cu un articol analiza interesanta ;)

Nu iti face griji: nu ma las coplesita de probleme. Le voi infrunta! Capu' sus! Nu renunt la blog, dar mai ales la voi! :)

shurik spunea...

Buna Angy,
In viata sunt momente bune si mai putin bune, e mai rau atunci cand cele mai putin bune nu se termina; zici ca sunt un lant infinit...dar asta nu inseamna ca trebuie sa incetam sa facem ceea ce ne place. Eu sunt sigur ca vei trece peste acest prag,si vei reveni cu ceva interesant:).
Succese!!!

Angela Grămadă spunea...

Shurik,

Si la tine vor trece in curand: promit eu! La mine se pare ca deja se curata cerul de nori si asta datorita voua!

Ai grija de tine, OM BUN! >:D<

Babacu spunea...

Draga Angy, cred ca am gasit un remediu pentru starea in care te afli, sper sa te ajute (la mine actioneaza instantaneu):

http://www.youtube.com/watch?v=9-9Y47aGM_g&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=G1zNTZyAsZk

Angela Grămadă spunea...

Babacu,

Multumesc mult! :) Norii se disperseaza, stati fara griji, urmeaza o postare interesanta.

Apropo: in acel video danseaza si sotia varului meu, Anisoara Gramada! :D

Multumesc mult pentru sustinere!

Poti sa-mi confirmi o chestie? Esti din Slobozia Mare? :)

Babacu spunea...

Asta e, m-am deconspirat... Da, sunt din Slobozia Mare.

Mihaela Cândea spunea...

Angy, toti avem momente mai bune si momente mai proaste. Nu trebuie sa iti ceri scuze pentru ele, e ca si cum iti ceri scuze pentru ceea ce esti, si nu prea cred io ca e cazul (daca imi permiti :D)!
Aaa, si daca tu renunti la noi...cine o sa mai fie Presedintele Moldovei? Deci, nu ne abandona avem nevoie de tine (in cazul meu...adio post de ambasador :)))!!
Iti doresc binele!!!

Micael spunea...

Bre,Asociatia barbatilor ,ai uitat o mica completare la nick-ul tau,sper ca nu te vei supara pe mine ca iti trag atentia,nu de alta dar ai sa-mi dai o alta ocazie sa rad de tine cu pofta si totusi ca sa inchei o data si sa nu te mai tin in suspans,completarea pe care trebuiai si trebuie s-o faci nickului tau este :Asociatia barbatilor misogini !LOL !

Macar asa spui la lume direct ce gandesti,ce tot atata fortare din partea ta,sa compui o amarata de fraza ! LOL !

Micael spunea...

Anonimul 2 acum,ca sa iau la rand ca sa nu va suparati,iti spun asa :Nu stiu daca Angy este sau nu formator de opinie,dar tu cu siguranta nu existi,atata timp cat nu ti-ai gasit un amarata de porecla s-o pui la nickul tau ! LOL !

Micael spunea...

Si totusi Angy sa-ti spun si tie o vorbulita,ca de baiatasi fiorosi ca o pisica speriata m-am saturat ;stii am impresia ca si tu caut sa scrii doar atunci cand te simti cu adevarat inspirata,se pare ca-ti place si tie dulcele chin al descrierii realitatii cat mai fidel prin prisma lumii interioare in care se modeleaza mai intai ideile premergatoare articolelor sau ma insel ?! :-)

Angela Grămadă spunea...

Draga Micael,

Cam m-ai ghicit... daca nu simt nu am cum ce sa impartasesc lumii, drept dovada intru in agonie...

Dar, vezi mai sus postarea noua ;)

Anonim Gabriel spunea...

Micael, furnizează idei, nu comenta comentariile.
Despre postare: mi-a cam încâlcit mintea, dar asta e tehnica de formator de opinie. o.k.