IN MEMORIAM ANDREI SAVCIUC....

Ieri, 8 noiembrie s-a stins din viaţă Secretarul General al Uniunii Naţionale a Tinerilor Basarabeni din România (UNTB), Andrei Savciuc, în urma unui tragic accident de pe şoseaua Bucureşti – Piteşti.

Andrei Savciuc a fost cel care a sprijinit şi promovat interesele basarabenilor în România. Andrei este respezentantul unei noi generaţii ce a venit să promoveze imaginea Republicii Moldova. El şi-a dedicat viaţa unui scop nobil – de a construi puntea de legatură dintre cele două maluri ale Prutului.

Tinerii moldoveni îşi exprimă sincerele condoleanţe familiei şi prietenilor lui Andrei Savciuc, exprimându-şi admiraţia faţă de personalitatea lui şi le multumeşte părinţilor pentru aportul pe care fiul lor l-a adus comunităţii noastre.

Andrei a fost un sprijin care a ştiut sa ne îmbărbăteze când a fost cazul, un fiu care a putut să fie mândria părinţilor, un om care a ştiut să iubească, un bărbat care a fost capabil să înfrunte cu demnitate obstacolele vieţii. El este, într-adevăr, un model demn de urmat şi un prieten a cărui pierdere doare. Iar durerea aceasta va sângera în timp, ca simbol al unei răni ce nu se cicatrizează.

Andrei a fost un aprig luptător şi militant al ideii de consolidare a tinerilor basarabeni ce-şi fac studiile în România, iar noi vrem cu tot dinadinsul să continuăm tradiţia pe care el a tins s-o implementeze în rândurile noastre.


Fie-i memoria eternă...


Tinerii români basarabeni care-şi fac studiile în România

7 comentarii:

Natalia spunea...

Intr-adevar, Andrei a fost un model de urmat si un baiat cu vise si perspective mari...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace...

Angela Grămadă spunea...

Rog pe toti studentii basarabeni sa posteze acest manifest pe blogurile pe care le administreaza In Memoria celui care a fost Andrei Savciuc...

Dumnezeu sa-l odihneasca...

Herry_vl spunea...

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace!E pacat ca pleaca asemnenea oameni de langa noi :( Era un roman cum putini sunt,cu ganduri de patriot unionist.Sincere condoleante familiei si prietenilor lui Andrei.

Babacu spunea...

M-a cutremurat si pe mine cumplita veste...
Nu l-am cunoscut personal, doar pe Basarabeni.ro, in vara lui 2008, cand cautam raspuns la multiplele probleme legate de accederea la studii in Romania a fiului meu, care tocmai terminase liceul.
Am remarcat din primele clipe promtitudinea, claritatea si calmul cu care raspundea la intrebarile unora ca noi, mai ales ca unele intrebari se repetau la nesfarsit...
Dumnezeu sa-l odihneasca, si sincere condoleante parintilor lui Andrei, dar si noua, tuturor basarabenilor, pentru ca am mai pierdut un fiu al neamului in floarea varstei...

Angela Grămadă spunea...

În legătură cu nefericitul eveniment care a cauzat moartea prematură a tânărului Andrei Savciuc, mâine, 11 noiembrie 2009, orele 18.00, la Biserica Sfântul Nicolae (Biserica Studenţilor) va avea loc o mică slujbă de pomenire... . La orele 21.00 la borna KM 0, Piaţa Universităţii va avea loc o acţiune de comemorare a acestuia. Sunteţi aşteptaţi cu o lumânare să o aprindem In Memoriam celui care a fost Andrei Savciuc. Dumnezeu să-l odihnească în pace... .

Livia Pavelco spunea...

Dumnezeu sa te tina in palma mainii sale, iar ingerii sa te vegheze mereu Iubitul meu!!! Simtea pasii grabiti ai mortii.... Acum, dupa ce citesc si recitesc arhiva de mii de ori, imi dau seama cat de direct era si eu il credeam ciudat cand vb despre moarte... :"Andrei Savciuc (14.10.2009 17:42:54): nu stiu cate zile mai am de trait
Andrei Savciuc (14.10.2009 17:43:01): sa nu ma uiti
*Nu-ma-uita* (14.10.2009 18:39:09): Vai, ce te bat, copil mic ce esti
*Nu-ma-uita* (14.10.2009 18:39:18): cum poti sa vb asa?
"...........:((:((

Angela Grămadă spunea...

Livia,

No comment... .