Aho, aho, opriţi la Giurgiuleşti!

Astăzi Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a vizitat Portul din localitatea Giurgiuleşti, raionul Cahul. Din reportajul realizat de către jurnaliştii de la Jurnal.tv, se poate observa noua atitudine a Domnului Ghimpu faţă de Port şi sper eu şi faţă de Sudul Moldovei în general, care după cum subliniază cei intervievaţi, ar putea să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a Sudului Moldovei.

Am observat calmitatea discursului Domnului Ghimpu, "aprecierile" obiective ale acestuia. Se vede că Domnia Sa nu-l mai invidiază pe VV că se plimba cu "barca" pe Dunăre. Statutul pe care îl deţine în prezent îi permite mai multe lucruri decât aşteptase de la guvernare. Am apreciat şi râsetul "zglobiu" al Doamnei care însoţea delegaţia prezidenţială (râde atât de isteric şi ne v temu tanti aia - n.m. pentru operatorul de la Jurnal). Apreciez interesul deosebit manifestat pentru banii care pot ajunge în buzunarele actualilor guvernanţi, pardon Bugetul Statului pentru anul 2010 (m-a luat gura pe dinainte). Mi-au arătat şi podul peste Prut care leagă Republica Moldova de România.

Apreciez VIZITA la Sudul Moldovei al actualei guvernări!

Cu toate acestea, eu am nişte nelămuriri:

- Când AIE a elaborat textul progamului de guvernare, numit "Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare" 2009 - 2013 au omis din el Portul Giurgiuleşti, iar acum îşi amintesc de el?

- În acelaşi program de guvernare este scris clar că prioritatea numărul unu în domeniul transportului va fi Coridorul IX paneuropean, pentru acesta vor fi alocate mijloace financiare de la bugetul de stat - aici eforturile vor fi sporite, aici vor fi redirecţionate investiţiile străine! Ce s-a făcut concret în această direcţie?

- Cine sunt olandezii care doresc să facă investiţii în Port?

- De ce drumul naţional Chişinău - Giurgiuleşti a fost deblocat atât de târziu şi doar cu ocazia vizitei Domnului Mihai Ghimpu? Oare doar acesta plăteşte impozite şi merită să i se ia zăpada din cale?

- Întrebare către aleşii locali: toţi cetăţenii Republicii Moldova sunt egali în drepturi doar că unii sunt mai preşedinţi decât toţi ceilalţi cetăţeni?


Stimate Preşedinte Interimar al Republicii Moldova,

Vă mulţumesc că aţi vizitat şi regiunea noastră, cea săracă, cea care mereu a fost scutită de atenţia guvernărilor care s-au perindat la conducerea ţării şi care în acest moment reprezintă o nouă sursă de îmbogăţire a buzu..., pardon Bugetului Statului!

Vizita Dvs. a contribuit considerabil la reîntoarcerea noastră la vetre, la cozonaci, sarmale, brazi şi globuri, altfel nu ştiu dacă Domnul Prefect întreprindea ceva concret în curăţarea şi lustruirea drumurilor în judeţul Cahul după cantităţile mari de precipitaţii căzute sub forma de zăpadă în ultima perioadă, care a nu ştiu câta oară ne-au luat prin surprindere.

Vă rugăm să mai treceţi pe la noi în ajunul celorlalte sărbători religioase, poate, poate vor mai dispărea şi gropile de pe şoselele Sudului, nu pentru noi, cei mai umilii şi săracii locuitori ai acestei ţări, dar pentru siguranţa şi confortul psihic şi fizic al edililor locali şi centrali, care vor pescui prin zonă!

Să călătoriţi bine şi în noul an, Domnule Preşedinte!

Cu drag,

Sudul Moldovei, nu doar Giurgiuleştiul

PS: Domnul Ghimpu a luat ţeapă, el nu ştie că VV avea şi un helicopter cu care se deplasa la Giurgiuleşti! SIC!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Bestial Angy. Domnul dea PI-ului o agendă cât mai-ncărcată vis-a-vis de sudul Moldovei. Câte-o vizită lunară și atunci drumurile vor ajunge la un nivel satisfăcător. Lîsând gluma la o parte mie-mi pare că-ntradevăr cum ai scris politicul actual nu are un plan concret cu privire la dezvoltarea regiunii în discuție.
Foarte fain material Angy; felicitări.

Anonim spunea...

Interesant de aflat de acei olandezi. Am să sap și eu să văd ce pot găsi.

Adrian spunea...

Angy,ori te confund cu cineva, ori te.am intrezarit pe la sediul PL? Esti membra PL?

Angela Grămadă spunea...

Salut Adrian,

Nu sunt membra a niciunui partid! Si nici nu stiu macar unde isi au sediile partidele aflate la guvernare in Chisinau! DIN FERICIRE!!!!

Si sper sa nu aflu prea curand! :D

Numai bine, Adrian! :)

Adrian spunea...

Ok, probabil am facut eu o confuzie.
Dar de ce esti asa impotriva partidelor de la guvernare, incât nici macar sediile nu vrei sa stii unde se afla?
Iti pot spune eu PL- Vlaicu Pţrcalab 13 si Bucureşti 77 (Dorin e ditamai primaru de capitala si-si permite doua sedii)
PLDM bucureşti 88
AMN undeva pe Eminescu mai jos de bd Stefan cel Mare si Sfânt

PD - nu stiu si nici nu ma intereseaza

Angela Grămadă spunea...

Draga Adrian,

Eu sunt impotriva ideii de apartenenta a mea, personala, la Partid, nu sunt impotriva partidelor aflate la guvernare! Eu am votat pentru unul din AIE ... ;)

Neafilierea la un anumit partid este o decizie personala si am amintit de acest lucru ori de cate ori am avut ocazia pe acest blog! Adica de atatea ori de cate am fost intrebata daca sunt membra de partid!

Si in continuare nu ma intereseaza unde-si au sediile, ci ce fac acolo sus, la guvernare! Asta e responsabilitatea mea!

Angy