O datorie ...

La sfârşitul anului trecut am promis cuiva ceva. Spun cuiva, pentru că nu ştiu cine acea persoană şi nici nu ştiu dacă ar trebui să mă intereseze cine este ea. Este un Anonim. Mi-a făcut nenumărate vizite pe blog, acuzându-mă de diferite chestii, indicându-mi, chiar ordonându-mi pe alocuri despre ce ar trebui să scriu şi mai ales cum ar trebui să scriu. Nu sunt superstiţioasă de felul meu, dar dacă tot nu am intrat în 2011 cu datorii financiare sau de alte feluri nu doresc să încep anul nou fără a-mi onora promisiunea.

Aşadar: Anonimilor li se dedică!

Când am deschis acest blog nu m-am gândit că voi avea foarte mulţi cititori. Ideea era să împărtăşesc ce simt şi ce gândesc eu despre anumite procese de politică internaţională cu prietenii mei. Omul care, oarecum, m-a păcălit şi m-a motivat să postez primul articol este Ovidiu Neagoe şi căruia îi mulţumesc pentru acest lucru. Blogul mi-a adus multe satisfacţii, la început emoţionale, iar ulterior şi profesionale. Ce-i drept am pierdut din sinceritate (după cum a spus Alraman). Evoluasem: de la personal la academic. Am fluidizat textele, le-am aerisit. Cele personale s-au rărit foarte mult între timp, deşi nu le-am exclus în întregime, tocmai din dorinţa de a nu amăgi pe nimeni cu ajutorul unei corectitudini afişate doar de dragul publicului.

Au fost momente în care mi-am dorit mulţi, mulţi vizitatori. Aş fi o ipocrită să nu recunosc acest lucru. Dar dorinţele se schimbă. Observasem că mulţi nu înseamnă neapărat şi calitate. De aceea am renunţat la comentariile pe alte bloguri. M-am limitat strict la a citi opinii originale, nu bloguri. Dacă aveam careva obiecţii puneam link-urile pe facebook cu un mic intro şi comentam cu prietenii şi colegii direct pe pagina de socializare.

După câteva luni de blogging, cu activitate intensă (minim 10 articole pe lună) mi-am stabilit o regulă: pe blogul meu nu va mai fi postat niciun articol străin. Obligatoriu vor fi semnate de mine sau vor fi relatări despre evenimente la care am luat eu parte, plus anunţuri despre evenimente academice, care au o legătură directă cu activitatea mea din cadrul Centrului de Studii Est-Europene şi Asiatice. De ce să îmi fac publicitate cu resurse împrumutate când eu eram cel mai bun investitor al acestui blog?

Nefiind obişnuit publicul din Moldova cu articole de tip "brief analysis" şi mai ales scrise de o fată care îşi dă şi ea cu părerea despre politică (la noi încă cratiţa e obiectul de muncă al femeii şi nu creierul) m-a abandonat. Cică scriam prea complicat şi nu lăsam loc pentru comentarii. Trist? Da, trist! Dar ceea ce s-a născut ca fiind "inspirat de ignoranţă, desăvârşit de prostie" (aici fac referinţă evenimentele din aprilie 2009, când a apărut acest blog) a rămas cu aproximativ 30 de vizitatori unici pe zi, care nu se mai adăpau din valorii şi principii false şi nici nu mai căutau lătrători de românism, al căror unic scop era acela de a-şi face publicitate în online, vorbind mult şi nespunând nimic.

Publicul meu s-a redus la:
1. Prieteni şi colegi.
2. Studenţi, care au nevoie de resurse şi informaţii despre evoluţia relaţiilor internaţionale.
3. Persoane interesate de spaţiul ex-sovietic, care pot găsi aici legăturile externe necesare cercetării academice.
4. Centre de cercetare în domeniul relaţiilor internaţionale.
5. Cei care dau căutare pe Goagle "angela gramada + sis, angela gramada + sri, angela gramada + mgb", adică cei care tot nu îşi pot explica de ce scriu atât de mult despre ruşi, criticându-le dur politica externă faţă de statele ex-sovietice, dar mai ales faţă de Moldova şi pe alocuri Ucraina.
6. Anonimii, care îşi pun întrebări existenţiale nu pentru ei, ci pentru statalitatea Republicii Moldova, cărora le place când România este recunoscută ca subiect al dreptului internaţional, dar nu doresc să recunoască ca aceeaşi Românie a recunoscut printre primele independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova.

Este ultima dată când mai spun acest lucru: scriu când vreau eu, despre ce vreau eu, fără a primi indicaţii. Nu voi accepta să mi se ordone, nu voi accepta reţete medicale cu prescripţii de lobotomie de la persoane care nu acceptă opinii diferite de ale lor şi care nu fac altceva decât să vâneze muşte pe forumuri, care îşi pierd energia criticându-i pe alţii, fără a oferi nimic original, nimic din ei, neavând curajul să-şi afişeze numele, optând la propriu şi la figurat pentru eticheta de "nimeni". Nu voi ignora de dragul niciunui anonim principiile şi normele dreptului internaţional sau pe cele ale tehnicii negocierilor diplomatice în articolele mele.

În speranţa că m-am făcut înţeleasă vă doresc tuturor un an nou bun, liniştit şi plin de împliniri şi în care fiecare să-şi găsească rolul şi locul pe care îl merită în societate.

PS: nu voi răspunde la comentarii la această postare.


7 comentarii:

Anonim spunea...

"O datorie..."
Bun.
Inceputul.
Dar prost.
SFARSITUL.
De ce "..." ???
Autoarea a simtzit nevoia de a mentiona ca din inaltimea autosuficientzei si arogantzei personale a binevoit sa arunce asa,DIN MILA,un raspuns .
Autoarea de fapt nu crede nici macar in cea mai elementara regula de "politetze" de pe un blog civilizat.
Si anume ACCEPTAREA unui dialog cu cei care O BAGA IN SEAMA si posteaza REACTZII la articolele sale.
Ma rog sa trecem mai departe.
Ia sa vedem la ce categorie il incadreaza domnisoarea Angy pe "Vanatorul de forumisti KGB":

"vizitatori [...] care nu se mai adăpau din valorii şi principii false şi nici nu mai căutau lătrători de românism, al căror unic scop era acela de a-şi face publicitate în online, vorbind mult şi nespunând nimic."

Cu alte cuvinte fara a avea CURAJUL de a acuza direct Angy lasa sa se inteleaga ca "Vanatorul de forumisti KGB"(care nici macar NU are blog)SE ADAPA DIN PRINCIPII FALSE,cauta LATRATORI de romanism si are drept UNIC SCOP acela de a-si face publicitate online VORBIND MULT si NESPUNAND NIMIC.
Ia sa mai vedem cu ce am "pacatuit":

"Anonimii, care îşi pun întrebări existenţiale nu pentru ei, ci pentru statalitatea Republicii Moldova, cărora le place când România este recunoscută ca subiect al dreptului internaţional, dar nu doresc să recunoască ca aceeaşi Românie a recunoscut printre primele independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova."

TOVARASHA Angy,slugoiul IliciKGB instalat de "TURISTII RUSI" prin LOVITURA DE STAT din 1989 a semnat ODIOASA RECUNOASTERE a asa-zisei republici Molotov,"respubliki maldavski".
NU POPORUL ROMAN.
Cat despre INDEPENDENTZA Tarii NOASTRE Mama ROMANIA in miile de ani de istorie au murit PREA MULTI ROMANI ca sa indraznesti tu sau ALT MANKURT sa deschiza gura macar.
O asemenea producatoare de analize "PREA COMPLEXE" ar trebui sa viseze si noaptea ADEVARATA istorie a ROMANILOR in care se include si LOVITURA DE STAT KGB din 1989.
Apropo,de unde veneau DESCALECATORII MALDA-DAVEI?
Din MARAMURES(MARAMASI-DAVA).
ADICA ERAU ROMANI .

Mda.
Ai tacut.

Anonim spunea...

"Este ultima dată când mai spun acest lucru"

Ba poti sa o spui si zilnic,asa itzi vei hrani mai bine AUTOSUFICIENTZA si AROGANTZA(tipica pentru o domnisoara pe care tocmai COMPLEXITATEA ANALIZELOR a predispus-o la SOLITUDINE,cel putzin interior)

"scriu când vreau eu, despre ce vreau eu, fără a primi indicaţii. Nu voi accepta să mi se ordone, nu voi accepta reţete medicale cu prescripţii de lobotomie de la persoane care nu acceptă opinii diferite de ale lor "

TAVARASHA Angy ai uitat cum am ajuns pe blogul matale?
Imi pare CA TU SINGURA TE-AI BAGAT IN VORBA ATACANDU-MA pe blogul Stelei Popa.
Ba chiar TU AI INCEPUT PRIN A-MI DA INDICATZII!!
Incredibil cata IPOCRIZIE!
Asta ai invatzat-o tot de la OCUPANTZII RUSI?

"şi care nu fac altceva decât să vâneze muşti pe forumuri"

Sigur cunosti prea bine limba ROMANA a ROMANULUI Eminescu pentru a nu cunoaste ca PLURALUL la "Musca" este "MUSTE".
Suna bine "este muste" in context...
Mai bine decat "musti" in orice caz...
Nu-i asa domnisoara izvoratoare de "ANALIZE PREA COMPLEXE"?
N-ai vrea matale sa vanezi "MUSTI" pe deasupra GROPII COMUNE in care zac SFINTELE OSEMINTE ale STRAMOSILOR mei bucovineni?
Nu singura ci impreuna cu prietenii matalutza,"STATALISTII MALDAVANISTI" si STAPANII VOSTRI ocupantzii rusi.
Si nu oricum ci in timp ce "ELIBERATORII RUSI" va mitraliaza si va scurteaza de capete cu sabiile din goana cailor?

"Nu voi ignora de dragul niciunui anonim principiile şi normele dreptului internaţional sau pe cele ale tehnicii negocierilor diplomatice în articolele mele."

Si ia uite unde se ascundea "DIPLOMATA DE CARIERA" Angy,cea iubitoare A CELEI MAI INFAME IPOCRIZII,"ETICHETA DIPLOMATICA".
Pai cu acel IPOCRIT LIMBAJ DE LEMN diplomatic a fost lasata Tara NOASTRA Mama singura in fatza odiodului pact Ribentrop-Molotov.
Dar vad ca tie itzi p[-lace linsul ICOANELOR CU TUN ale "eliberatorilor rusi".
Cu cat mai multe TZEVI DE TUN indreptate spre Tara NOASTRA Mama ROMANIA cu atat mai "independentzi".
INDEPENDENTZI DE ADEVAR.
DAR DEPENDENTZI DE MINCIUNA RUSEASCA.

"Nu voi ignora principiile şi normele dreptului internaţional sau pe cele ale tehnicii negocierilor diplomatice în articolele mele."

Tanti Angy,incep sa cred ca intri intr-un fel de DELIR AL PROPRIEI IMAGINI.
Da cine esti matale de nu poti "cobora" la nivelul nostru al "muritorilor de rand"...din cauza "incompatibilitatilor de limbaj"???
INCONGRUENTZA dintre limbajul meu,poate prea patetic(dar sincer)poate prea DUR(dar necesar)si "gingasia" GRETZOS DE IPOCRITA a "codului diplomatic" din articolele tale te opreste sa porti un dialog .

"PS: nu voi răspunde la comentarii la această postare."

Evident.
Pentru ca NU AI CONTRAARGUMENTE.
Pentru ca ai fi constransa FIE SA SA APERI ORIBILELE CRIME SI MINCIUNI rusesti fie sa ADMITI ADEVARUL si anume ca AI PERPETUAT ACEASTA ORIBILA MINCIUNA RUSEASCA numita "respubliki maldavski".
Uite cine imi dadea lectii de curaj.

P.S.:
Si sa nu uiti asta NICIODATA FATZARNICA Angy:

NU EXISTA “POPOR MOLDOVENESC”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

NU EXISTA “LIMBA MOLDOVENEASCA”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

NU EXISTA “republica moldova”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

Exista DOAR poporul ROMAN,limba ROMANA si ROMANIA,urmasa DACIEI strabune!
POPORUL ROMAN crestinat de Sfantul Apostol Andrei si nu de generalul KAGHEBIST Kiril de MOSCOVA.
De aceea POPORUL ROMAN ESTE CREATZIA LUI DUMNEZEU.

Semneaza un ROMAN basarabean Anonim:
Vanatorul de forumisti KGB

Anonim spunea...

P.P.S:

Acum inteleg perfect de ce TE DERANJAU ASA DE TARE articolele mele de pe blogul Stelei Popa.
ADEVARUL DOARE.
Iar hartia asta de pe biroul meu,desi pare doar o hartie ca oricare alta e mai importanta decat toate "independentzele" tale sub tanc rusesc.
Ai avut vreodata in mana un HRISOV DOMNESC CU PECETI,unul autentic?
Eu am avut onoarea asta chiar in Cetatea de caun a MARELUI ROMAN Stefan cel Mare si Sfant.
Aceeasi emotie o simt cand privesc aceasta APARENT BANALA HARTIE.
Si totusi nu e orice hartie.
ESTE DREPTUL NOSTRU STRAMOSESC,dreptul nostru al ROMANILOR basarabeni.

Si face cat TOATE "independentzele" de carton fabricate in laboratoarele KREMLINULUI si sub senilele tancurilor Armatei Rosii .

ESTE CETATENIA ROMANA.

Anonim spunea...

"Este ultima dată când mai spun acest lucru"

Ba poti sa o spui si zilnic,asa itzi vei hrani mai bine AUTOSUFICIENTZA si AROGANTZA(tipica pentru o domnisoara pe care tocmai COMPLEXITATEA ANALIZELOR a predispus-o la SOLITUDINE,cel putzin interior)

"scriu când vreau eu, despre ce vreau eu, fără a primi indicaţii. Nu voi accepta să mi se ordone, nu voi accepta reţete medicale cu prescripţii de lobotomie de la persoane care nu acceptă opinii diferite de ale lor "

TAVARASHA Angy ai uitat cum am ajuns pe blogul matale?
Imi pare CA TU SINGURA TE-AI BAGAT IN VORBA ATACANDU-MA pe blogul Stelei Popa.
Ba chiar TU AI INCEPUT PRIN A-MI DA INDICATZII!!
Incredibil cata IPOCRIZIE!
Asta ai invatzat-o tot de la OCUPANTZII RUSI?

"şi care nu fac altceva decât să vâneze muşti pe forumuri"

Sigur cunosti prea bine limba ROMANA a ROMANULUI Eminescu pentru a nu cunoaste ca PLURALUL la "Musca" este "MUSTE".
Suna bine "este muste" in context...
Mai bine decat "musti" in orice caz...
Nu-i asa domnisoara izvoratoare de "ANALIZE PREA COMPLEXE"?
N-ai vrea matale sa vanezi "MUSTI" pe deasupra GROPII COMUNE in care zac SFINTELE OSEMINTE ale STRAMOSILOR mei bucovineni?
Nu singura ci impreuna cu prietenii matalutza,"STATALISTII MALDAVANISTI" si STAPANII VOSTRI ocupantzii rusi.
Si nu oricum ci in timp ce "ELIBERATORII RUSI" va mitraliaza si va scurteaza de capete cu sabiile din goana cailor?

"Nu voi ignora de dragul niciunui anonim principiile şi normele dreptului internaţional sau pe cele ale tehnicii negocierilor diplomatice în articolele mele."

Si ia uite unde se ascundea "DIPLOMATA DE CARIERA" Angy,cea iubitoare A CELEI MAI INFAME IPOCRIZII,"ETICHETA DIPLOMATICA".
Pai cu acel IPOCRIT LIMBAJ DE LEMN diplomatic a fost lasata Tara NOASTRA Mama singura in fatza odiodului pact Ribentrop-Molotov.
Dar vad ca tie itzi p[-lace linsul ICOANELOR CU TUN ale "eliberatorilor rusi".
Cu cat mai multe TZEVI DE TUN indreptate spre Tara NOASTRA Mama ROMANIA cu atat mai "independentzi".
INDEPENDENTZI DE ADEVAR.
DAR DEPENDENTZI DE MINCIUNA RUSEASCA.

"Nu voi ignora principiile şi normele dreptului internaţional sau pe cele ale tehnicii negocierilor diplomatice în articolele mele."

Tanti Angy,incep sa cred ca intri intr-un fel de DELIR AL PROPRIEI IMAGINI.
Da cine esti matale de nu poti "cobora" la nivelul nostru al "muritorilor de rand"...din cauza "incompatibilitatilor de limbaj"???
INCONGRUENTZA dintre limbajul meu,poate prea patetic(dar sincer)poate prea DUR(dar necesar)si "gingasia" GRETZOS DE IPOCRITA a "codului diplomatic" din articolele tale te opreste sa porti un dialog .

"PS: nu voi răspunde la comentarii la această postare."

Evident.
Pentru ca NU AI CONTRAARGUMENTE.
Pentru ca ai fi constransa FIE SA SA APERI ORIBILELE CRIME SI MINCIUNI rusesti fie sa ADMITI ADEVARUL si anume ca AI PERPETUAT ACEASTA ORIBILA MINCIUNA RUSEASCA numita "respubliki maldavski".
Uite cine imi dadea lectii de curaj.

P.S.:
Si sa nu uiti asta NICIODATA FATZARNICA Angy:

NU EXISTA “POPOR MOLDOVENESC”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

NU EXISTA “LIMBA MOLDOVENEASCA”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

NU EXISTA “republica moldova”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

Exista DOAR poporul ROMAN,limba ROMANA si ROMANIA,urmasa DACIEI strabune!
POPORUL ROMAN crestinat de Sfantul Apostol Andrei si nu de generalul KAGHEBIST Kiril de MOSCOVA.
De aceea POPORUL ROMAN ESTE CREATZIA LUI DUMNEZEU.

Semneaza un ROMAN basarabean Anonim:
Vanatorul de forumisti KGB

Anonim spunea...

Vad ca ai trecut la CENZURA.
Chiar si pentru tine PREA MULT ADEVAR e prea mult,NU?
Adios "statalisto".
Adios "independento".
Adios "maldavanisto".
Adios.

Anonim spunea...

"Este ultima dată când mai spun acest lucru"

Ba poti sa o spui si zilnic,asa itzi vei hrani mai bine AUTOSUFICIENTZA si AROGANTZA(tipica pentru o domnisoara pe care tocmai COMPLEXITATEA ANALIZELOR a predispus-o la SOLITUDINE,cel putzin interior)

"scriu când vreau eu, despre ce vreau eu, fără a primi indicaţii. Nu voi accepta să mi se ordone, nu voi accepta reţete medicale cu prescripţii de lobotomie de la persoane care nu acceptă opinii diferite de ale lor "

TAVARASHA Angy ai uitat cum am ajuns pe blogul matale?
Imi pare CA TU SINGURA TE-AI BAGAT IN VORBA ATACANDU-MA pe blogul Stelei Popa.
Ba chiar TU AI INCEPUT PRIN A-MI DA INDICATZII!!
Incredibil cata IPOCRIZIE!
Asta ai invatzat-o tot de la OCUPANTZII RUSI?

"şi care nu fac altceva decât să vâneze muşti pe forumuri"

Sigur cunosti prea bine limba ROMANA a ROMANULUI Eminescu pentru a nu cunoaste ca PLURALUL la "Musca" este "MUSTE".
Suna bine "este muste" in context...
Mai bine decat "musti" in orice caz...
Nu-i asa domnisoara izvoratoare de "ANALIZE PREA COMPLEXE"?
N-ai vrea matale sa vanezi "MUSTI" pe deasupra GROPII COMUNE in care zac SFINTELE OSEMINTE ale STRAMOSILOR mei bucovineni?
Nu singura ci impreuna cu prietenii matalutza,"STATALISTII MALDAVANISTI" si STAPANII VOSTRI ocupantzii rusi.
Si nu oricum ci in timp ce "ELIBERATORII RUSI" va mitraliaza si va scurteaza de capete cu sabiile din goana cailor?

"Nu voi ignora de dragul niciunui anonim principiile şi normele dreptului internaţional sau pe cele ale tehnicii negocierilor diplomatice în articolele mele."

Si ia uite unde se ascundea "DIPLOMATA DE CARIERA" Angy,cea iubitoare A CELEI MAI INFAME IPOCRIZII,"ETICHETA DIPLOMATICA".
Pai cu acel IPOCRIT LIMBAJ DE LEMN diplomatic a fost lasata Tara NOASTRA Mama singura in fatza odiodului pact Ribentrop-Molotov.
Dar vad ca tie itzi p[-lace linsul ICOANELOR CU TUN ale "eliberatorilor rusi".
Cu cat mai multe TZEVI DE TUN indreptate spre Tara NOASTRA Mama ROMANIA cu atat mai "independentzi".
INDEPENDENTZI DE ADEVAR.
DAR DEPENDENTZI DE MINCIUNA RUSEASCA.

"Nu voi ignora principiile şi normele dreptului internaţional sau pe cele ale tehnicii negocierilor diplomatice în articolele mele."

Tanti Angy,incep sa cred ca intri intr-un fel de DELIR AL PROPRIEI IMAGINI.
Da cine esti matale de nu poti "cobora" la nivelul nostru al "muritorilor de rand"...din cauza "incompatibilitatilor de limbaj"???
INCONGRUENTZA dintre limbajul meu,poate prea patetic(dar sincer)poate prea DUR(dar necesar)si "gingasia" GRETZOS DE IPOCRITA a "codului diplomatic" din articolele tale te opreste sa porti un dialog .

"PS: nu voi răspunde la comentarii la această postare."

Evident.
Pentru ca NU AI CONTRAARGUMENTE.
Pentru ca ai fi constransa FIE SA SA APERI ORIBILELE CRIME SI MINCIUNI rusesti fie sa ADMITI ADEVARUL si anume ca AI PERPETUAT ACEASTA ORIBILA MINCIUNA RUSEASCA numita "respubliki maldavski".
Uite cine imi dadea lectii de curaj.

P.S.:
Si sa nu uiti asta NICIODATA FATZARNICA Angy:

NU EXISTA “POPOR MOLDOVENESC”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

NU EXISTA “LIMBA MOLDOVENEASCA”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

NU EXISTA “republica moldova”!
Este o inventie a Calaului OCUPANT Stalin.

Exista DOAR poporul ROMAN,limba ROMANA si ROMANIA,urmasa DACIEI strabune!
POPORUL ROMAN crestinat de Sfantul Apostol Andrei si nu de generalul KAGHEBIST Kiril de MOSCOVA.
De aceea POPORUL ROMAN ESTE CREATZIA LUI DUMNEZEU.

Semneaza un ROMAN basarabean Anonim:
Vanatorul de forumisti KGB

dreamer spunea...

Anonimule, cred ca esti tu cel care ar trebui sa ia ceva lectii de romana...
si-apoi nu ai nimic mai bun de facut decat sa scrii interminabile romane aici invinuind-o de tot felul de chestii?
daca nu esti de acord cu ceea ce scrie, nu te obliga absolut nimeni sa citesti. esti complet liber sa nu citesti ''porcariile'' de aici.
pari o epava kaghebista...