Mâța a fătat cinci mâți.



Probabil acum aceste lucruri nu vă interesează. În țara asta numai ”aleșii” poporului contează.

La Brânza, Cahul, oamenii au apă cu țârâita, cam odată la două zile și atunci la presiune minimă în robinete. Dar acest nu este interesant și actual, așa că nu citiți. Sau iată că pe la Câșlița Prut gropile se mai astupă pe alocuri cu pietre și nisip e și mai puțin important. Să nu citiți nici despre acest lucru.


Țăranii nu au bani să-și prelucreze cotele – asta vabșe nu mișcă pe nimeni. Deci, ignorați. În schimb, o să ronțăim varză. Multe grădini sunt doldora de leguma aceasta.

Ai noștri copii vând țigări la Galați și nu se prezintă la simulările pentru examenele de bacalaureat. Fenomenul a devenit deja un trend sudist. Două pachete de rută. Atât permite legea. Dacă nu încalcă legea, de ce să te intereseze și să iei măsuri? Oricum, BAC-ul e un subiect expirat. Băgăm și asta la ignore politic.

La Reni peste drum de cimitirul nou apar tot mai multe stații electrice mici, care funcționează în baza unor baterii solare. Cică degrabă vor asigura din ce în ce mai multe localități vecine cu electricitate. Dar nouă și ni trebui sî ni intereseze de independența noastrî enerjeticî? Să închidem ochii.

În drum spre Galați mi-a povestit un consătean că la cumătrul lui o fugit de acasă patru oi cu tot cu miei. Ideea e că au fugit în două picioare. Minunate oi avea cumătrul consăteanului meu. Dar invidia nu e bună.

A! Și seara străzile din Brânza sunt iluminate. Dar nu mă întrebați de unde bani, că nu am idee... . Într-o țară unde toți fură unul de la celălalt, mai ales reprezentanții poporului de la cei pe care îi reprezintă, e de mirare că mai avem lumină. Teoretic în beznă e mai ușor să muncești și să-ți îndeplinești ”fișa de post” de politician.

Mâța a fătat cinci mâți. Poate măcar asta va fi o bucurie pentru politicienii noștri. Mai puține rozătoare la toamnă care să mănânce din roada care nu va fi din cauza secetei.

Și la final, menționez: lebede sunt mai puține la Manta în acest an, iar Leancă azi a fost desemnat candidatul PLDM pentru funcția de prim-ministru.

Voi ce ați alege între o lebădă și un Leancă?

0 comentarii: