Orizont European: Ucraina, Rusia, Crimeea, Transnistria, referendum



Concluzii in urma vizitei premierului Republicii Moldova, Iurie Leanca la Washington. *Vizita la Kiev a ministrului afacerilor externe al Romaniei, Titus Corlăţean, de luni, 10 martie 2014. *Evolutia situatiei din Ucraina. Moderator Miruna Munteanu. Producător Aura Iosif.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ficeac era beat? Povestea de Noriega din Nicaragua (dictator din Panama!), "armata ucraineana cea mai mare dupa cea a URSS-ului in zona"!!!! :))
Ianukovici zice ca e presedintele Ucrainei, atunci cum se face ca tocmai tara in care e el rupe Crimeea de Ucraina?! Asta inseamna ca e ceva defect in ce pretinde el ca ar fi presedinte dar si Putin -ca ar fi actionat la cererea lui Ianukovici(poate e ostatic), ori Ianukovici nu are puteri sa imparta pamanturile si nici ca ar mai putea fi presedinte daca nu poate sa apere integritatea tarii sale, sau sa ceara macar!
Ca mujicul rus e acum in culmea fericirii si e gata sa mai traiasca o perioada numai cu vodka si casa ca inaintasii lui la Leningrad si Stalingrad, daca se intregeste imperiul rus, ar cam fi fezabil dar oare ce zice oligarhul rus? Poate ca el are mai mult de pierdut din caderea economiei si poate ca ar trebui observat ce vrea ala, ca de acolo se va vedea daca Putin accepta sa intre in blocada sau e dispus sa faca actiuni si mai violente, rapide de acum incolo.

Anonim spunea...

pe termen scurt se poate ca Putin sa incorporeze in imperiul lui foste teritorii sovietice, rusesti, nu e exclus sa ajunga si pana la R Moldova! Problema lui este ca in realitate fie si numai Crimeea e un "mar otravit" si asa cum Tranistria are nevoie de sprijin direct din partea Rusiei, pensii, gaze gratuite etc, teritoriile noi vor avea nevoie de mai multe ajutoare macar pentru moment. Crimeea cel putin ar putea deveni o mare problema pentru ca nu prea este viabila economic, mai ales daca este supusa blocadei economice turismul ei se duce la vale. Asa ca pe termen lung tocmai de la noile teritorii ar putea sa se traga spargerea Rusiei! Revolutie! Oricum ar fi probabil ca nu va fi lipsit de sange.

Angela Grămadă spunea...

Rusia, dacă se va sparge, se va sparge din interior. De la subiectele Federației și clasa mijlocie, care s-ar putea să fie mai trează decât își imaginează liderul suprem.

Alxq spunea...

http://ziarulnational.md/colosal-economistii-au-calculat-cat-l-a-costat-pe-putin-operatiunea-din-crimeea-vrea-sa-si-recupereze-banii/