#ThankYouUSA sau unde dai și cine o să plătească?

În urmă cu câteva minute Statele Unite ale Americii au suplimentat lista cu companii și persoane din Federația Rusă cărora le-au fost impuse sancțiuni. Noile modificări le puteți găsi aici: US Department of Treasury.

Mi-a atras atenția faptul că SUA lovește acolo unde doare mai tare: bănci, Gazprom și industria militară.

Se pare că europenii au înțeles că nu e bine să rămână chiar în urma americanilor și au ajuns și ei la un fel de consens și au inventat așa numitele ”sancțiuni de tranziție” - de la pachetul doi la pachetul trei. Mai pe înțelesul tuturor: încă nu aplică trei, pentru că sunt restanțe la doi. Pe undeva își lasă o portiță întreAdeschisă... unii europeni. Asta înseamnă retragerea susținerii financiare pentru toate proiectele pe care le implementau rușii cu bani europeni. dar și a tuturor organizațiilor internaționale care derulau proiecte în Rusia. Potrivit experților europeni, asta mai înseamnă pierderi de miliarde pentru Federația Rusă. 

Concluziile Consiliului European despre Ucraina le găsiți AICI

Modernizare #failed.


6 comentarii:

Anonim spunea...

pe undeva e o chestie de bun simț (din care rușii cam duc lipsă) să nu mai faci afaceri, proiecte comune cu unul care zbiară în gura mare că UE e dușmanul și că îi invadează deși nici măcar nu sunt la granița lor (încă!)
ei cred că poate o să aibă mai mult succes cu BRICS-ul dar parcă sunt acolo mai mult ca furnizori de materie primă pentru China.
până la urmă nici în uniunea aia vamală a lor mare brânză nu fac pentru că nici Kazahstanul și nici Belarusul nu prea acceptă să fie numai piață de desfacere pentru mărfurile rusești când există și alți furnizori.

Angela Grămadă spunea...

Ce zici de ideea de a crea o Uniune Energetica in cadrul BRICS?

Anonim spunea...

și-au cam dat foc la valiză cu avionul malaysian doborât!
o să le cam iasă pe nas acum la ruși tot armamentul care l-au trimis în Ucraina!

Angela Grămadă spunea...

Citesc stirile de la ei. Nu recunosc nimic. Ucraina e vinovata. Ceea ce e interesant, e ca au uitat de Novorusia de ieri pana azi. Exista Ucraina. Ucraina intreaga, care e vinovata de tragedie. Novorusia ca si concept a fost brusc exclusa din discursul oficial.

Anonim spunea...

numai un nebun sau un inconștient ar da o armă încărcată în mâna unei maimuțe!
Cam asta a făcut putin.
Ceea ce arată că până la urmă în spatele acțiunilor lor e tot dezordinea și debandada tipică rusă
Ar fi și culmea să recunoască! Ar însemna să își ceară plecarea de la putere și să mai lase și Rusia într-un mare rahat! Culmea tupeului și mișeliei la putin e să-i acuze pe ucrainieni că e haos și război acolo , când el trimite arme și trupe!
Din câte am văzut au tras cu un sistem Buk care l-au luat de la ucrainieni cînd au ocupat o bază militară și l-au pus în funcțiune cu ajutorul rușilor.
Dacă aveau presiuni rușii acum o să aibă și mai multe, s-ar putea ca și alte țări să nu-i mai aprobe.

Rent a car Otopeni spunea...

Sua se implica in tot raul de pe planeta.