Să îmi fie de bine.... cu AIE... !!! sau ???

La sfârşitul săptâmânii trecute, după ce ai noştri „lideri” – noiii tătuci ai naţiunii – ne-au anunţat mândri şi, un pic mai mult decât trebuie, plini de sine, că vom avea şi referendum, şi alegeri anticipate, eu am primit cea mai tare urare din acest an: „Să-ţi fie de bine cu AIE!!!”

Preluat de CURAJ.NET.

Mesajul se dorea a fi unul pozitiv, dar.... când îi văd pe ai mei bravi lideri din AIE, mă apucă un fel di jăli, de aceea moldovenească, sau mai degrabă moldovicană... . Stau eu şi mă uit la ei, îi urmăresc în fiece zi cum se manifestă în toată splendoarea şi îmi dau seama că, de fapt, nu fac altceva decât să aştept momentul în care se va produce mult ne-aşteptata veste, deja nesenzaţională, non-şocantă, că s-a finita cu „lia AIE”, că fiecare îşi va lua valiza şi hulughii şi va porni să cucerească alegătorul! Tăt ghini şi frumos: pluralism în toată splendoarea, ofertă ca în economia de piaţă, iar de concurenţă atât de loială nu cred că am mai avut parte... .

La noi în alianţă tăţi-s specialişti şi tăţi câti şeva îşi asumă... . Numai că nu ştiu cum se face că unitatea asta prin diversitatea ei politică şi larga paletă de experţi economişti, politologi, jurişti nu pot să dea cu PCRM-ul de asfalt. Poate au ei vreun plan secret, poate comuniştii singuri se vor dezice de vladâca acela al lor, care stă mumie în mausoleu şi mai scoate câte un icnet, atunci când simte că şi-a mai făcut o cruce vreunul din octombrei... nu avem de unde să ştim noi, muritorii de rând, care brusc devenim importanţi o dată la partu ani. Ca să nu se mai chinuie atât le-aş da un sfat, acela de a stabili data alegerilor pe 29 februarie, an bisect – aşa vor elimina necesitatea şi de a angaja matematicieni.

Ei, şi iaca ieri ne-am trezit că Domnul Eşanu a ieşit cu declaraţii „ŞOCANTE”, după cum ar trânti UNIMEDIA şi ar fotocopia OMEGA, că, de fapt, Comisia de la Veneţia nu a spus ceea ce a spus, dar a declarat altceva faţă de ceea ce aveau scris pe foiţă şi am pupat pe coadă referendumul, i-am fluturat din mânuţă trişti, de parcă am fi privit cum Titanicul se îneacă cu tot cu democraţia moldovenească... . De aici şi până la depresie nu-i cale lungă... .

Seara îi văd iarăşi la ProTV Chişinău. Nu mai înţeleg cine pe cine chinuie. Lorena zâmbeşte mereu, Filat ţine barba sus şi afirmă „Eu amuş am să vă răspund”, Ghimpu se ţine strâns de fotoliu, Urechean clipeşte des când la unul, când la celălalt, iar Lupu tot apasă cu degetul ochelarii în nas. La un moment dat preşedintele interimar scoate din geantă „hârtiuţa şocantă”, trece cu ea peste Filat să i-o bage în mână lui Lupu. Numai că, peste Vlad al nostru nu se trece atât de uşor, acesta smulge foaia şi începe să traducă cum ştia el mai bine mult disputata decizie a Comisiei de la Veneţia. Nici Lupu nu rezistă mult să nu i se bage în seamă înălţimea, aşa că ia foaia de la novâi ţari, pardon Filat, şi încearcă să şi citească ce era acolo, spre deosebire de predecesorul, care traducea de parcă ar fi învăţat cu o noapte înainte versul european. Şi iată aici eu am realizat un lucru: oricât nu s-ar bâlbâi aliaţii noştri, oricât de greu le-ar fi să recunoască acest lucru, dar au nevoie de Lupu mai mult decât acesta are nevoie de el însuşi.

Ca ziua să fie plină, tot ieri am aflat că Olejka al nostru va intenta proces Moldovei la CEDO. Întâi am citit la ruşi, după aceea a apărut ştirea şi prin părţile noastre. Uneori am impresia că ruşii locuiesc în Moldova, iar moldovenii pe lună şi anume pe acea parte unde este veşnic frig, că ne manifestăm cu toţii de parcă am avea creierele îngheţate. Revenind, însă, la procese, amintim aici, după cum ne-a obişnuit presa cu amintitul, că exerciţiul este deloc ne-nou pentru noi. Cât e să mai pierdem unul? Dar stau eu şi mă întreb: cum este să ceri divorţ, dar să locuieşti în continuare cu fosta sub acelaşi acoperiş şi ea, toanta, să rabde hărţuirea şi după ce a primit decizia instanţei de judecată în care scrie clar că agresorul nu mai are ce căuta prin preajmă? Masochism pentru această stare mi se pare a fi un termen prea soft... .

VV încă mai mârâie la democraţie destul de reuşit, Olejka ne dă în judecată pe noi toţi, că vrem nu vrem tot noi suntem Moldovika, Tcaciuc gafează cu lovitura de stat, Burgudji, găgăuzul, ne „luminează”, spunându-ne că independenţa noastră este o halucinaţie, Smirnov refuză să danseze după cum cântă flautul de la Chişinău, ucrainenii aşteaptă să sece apa în portul de la Giurgiuleşti, ruşii ne ameninţă cu statute speciale pentru Transnistria, europenii... .

Să-mi mai spună cineva că situaţia noastră politică nu se inspiră dintr-o mare, mare ignoranţă şi nu este desăvârşită de o mare, mare prostie... . Ştiu că argumentele din această postare vor fi prea puţine şi prea rudimentare, dar cred eu că este bine să ştie şi cel care îmi cere votul cât de rudimentar gândesc alegătorii comuniştilor şi nu numai... .

Mai coborâţi în jos, voi lideri "sfinţi",
Mai mergeţi şi prin sate... .

0 comentarii: