În ce direcție o va lua economia Rusiei?

Angela Gramada Blog
Institutul Gaidar din Federația Rusă a făcut prognoze despre modul în care va evolua economia Rusiei în următorii doi ani. Potrivit acestui studiu, în următorii doi ani se va putea observa o activitate economică în general scăzută, dar și o evoluție ușoară în ceea ce privește creșterea economică. Acest lucru se va datora măsurilor luate de către guvern pentru a îmbunătăți starea climatului investițional. 

Totuși, și în continuare economia rusă va rămâne a fi dependentă de prețurile promovate pe piețele internaționale la petrol (mai mult de 100$/baril) și menținerii la același nivel a cererii la resursele naturale destinate exportului (în cantități fizice). Dacă, însă, prețul la produsele petroliere va scădea sub 80$/baril, experții Institutului Gaidar prognozează un alt scenariu, care va avea drept consecințe scăderea ritmului de creștere economică și devalorizarea monedei naționale.

Mai multe detalii puteți afla AICI.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Economia Rusiei este mare dar totusi cele 51 de miliarde bagate in Olimpiada din care nu cred ca vor recupera nici jumatate, fara ca aceasta investitie sa le aduca venituri suplimentare din turism dupa terminarea olimpiadei (s-a vazut si capacitatea redusa a lor de a construi si de realiza infrastructura, mai ales in comparatie cu chinezii). Intrebarea era cum vor simti gaura legata de Olimpiada, economic?

Angela Grămadă spunea...

Asta cam asa e... poate nu am fost eu atenta la alte evenimente similare, dar le va fi destul de greu sa recupereze ce au pierdut cu aceasta Olimpiada... criticile aduse organizatorilor sunt mult prea multe si dure... totusi, nu toti oamenii din Sochi sunt nemultumiti. Unii chiar sunt de acord cu toate imbunatatirile facute. Sper sa ajung si eu pe acolo candva ... :)

Anonim spunea...

poate ca pentru oamenii de acolo a fost mana cereasca, dar la cat au platit pentru distractia asta, toti rusii...
Ca sa o luam pe partea ailalta rusii au destui parveniti care isi toaca banii in strainatate. Exista macar 10% sanse ca aia sa considere ca Soci merita sa fie vizitata la fel cum fac in alte locuri?
" criticile aduse organizatorilor sunt mult prea multe si dure..." Nu cred ca au fost prea dure, din ce a aparut pe net, alea sunt niste chestii care la rusi se accepta, dar la oricare natiune serioasa sunt motive de demisii, concedieri, fara discutie. Calorifere suite pe tavan, toalete duble si alte fantezii din astea nu s-au mai vazut nicaieri. Cu atat este mai de apreciat efortul chinezilor, care poate ca mai degraba ei ar fi putut sa faca prostii din astea(pe partea asiatica), dar s-au dovedit mai seriosi si mai gata sa depaseasca distanta fata de statele dezvoltate din vest (chinezii au urmarit atenti toate organizarile olimpiadelor din 2000 ca sa fie siguri ca a lor va fi cea mai buna). Cred ca tocmai asta arata ca chinezii i-au depasit pe rusi.

Angela Grămadă spunea...

alea cu calorifere suite pe tavan sunt exagerari si trucaje .. eu am o ruda acolo in Sochi si-mi spunea ca s-au facut multe lucruri bune pentru infrastructura. Peisajele sunt superbe, mai ales vara ... asa ca eu astept sa-mi construiesc propria opinie :)

Anonim spunea...

Obiectiv vorbind se poate sa fie si trucaje. problema e ca aia cu toaletele duble e reala-s-au fotografia sportivii pe ele, deci nu are cum sa fie poveste inventata! Si multe din pozele aratate la inceperea olimpiadei aratau infrastructura aia neterminata, cu pavaje nefinisate, lucrari neterminate-pur si simplu aia nu reusisera sa finalizeze totul cum ar trebui. Problema e ca toata lumea a vazut cand nu s-a deschis al cincilea cerc-numai rusii din Rusia nu!
Se poate sa termine aia pana cand ajungi acolo. :P
Pentru o olimpiada de iarna, sumele cheltuite sunt imense (mai mari decat au cheltuit englezii si chinezii), alea de iarna fiind in general mai modeste. Daca stau sa ma gandesc si spectacolul de deschidere a fost bun pt o olimpiada de iarna-desi nu mi s-a parut peste ce au aratat chinezii si englezii la ultimele olimpiade de vara. subiectiv vorbind
http://news.yahoo.com/fog-complaints-sochis-light-shines-093308279.html -iata ca nu sunt numai criticati, dar totusi dupa mine este totusi prea putin pentru aerele de superputere pe care si le dau ei-ar trebui sa inceapa sa isi mai vada si lungul nasului! Ca sa nu mai spun ca daca intradevar au fost sifonati atatia bani cati se spun, asta va duce fara indoiala la prabusirea sistemului in timp, il va accelera!