NAŞI – gaşca de tineri ai lui Putin…

De ceva timp studiez comportamentul tinerilor din Republica Moldova şi relaţia lor cu statul de origine. Este mult prea interesant fenomenul, dar este şi mai spectaculos modul în care îşi manifestă aceştia apartenenţa la un anumit curent de gândire politică. Daca ma veti intreba pe mine care imi este orientarea politica nu stiu daca veţi obţine de la mine un răspuns obiectiv şi argumentat.

Astăzi, însă, nu vom vorbi despre basarabeni. Vom face o incursiune în Federaţia Rusă şi vom încerca să aflăm cât mai multe detalii despre Mişcarea Anti-Fascistă a Tinerilor Ruşi „NAŞI” (în limba română „ai noştri” ) cu sedul la Moscova. De ce? Este simplu: pentru a înţelege la ce le folosesc unora instrumentele democratice! Cine sunt cei cărora le folosesc acestea?

Cine sunt „NAŞI”?

Această Mişcare a luat naştere în anul 2004 (unele surse indică anul 2005, 15 aprilie – data primului Forum), când un grup de tineri ruşi au decis să înfiinţeze o mişcare politică antifascistă, antixenofobă şi „democrată”. În realitate NAŞI pare să fie un proiect al Kremlinului, reorganizaţi dintr-o altă asociaţie, numită „Cei ce merg împreună” (Iduschie Vmeste!). Aceştia l-au susţinut deschis pe Putin şi nu ezită să o facă şi în prezent. Nu par să fie stingheriţi de faptul că liderul lor spiritual deţine în prezent poziţia a doua în stat, iar peste Kremlin Dmitrii Medvedev este concucător, fie şi formal.

Scopul NAŞI este şi a fost lupta împotriva liberalilor, oamenilor de afaceri, deoarece aceştia prin acţiunile lor încurajează „revoluţii oranj” de genul celor care s-au desfăşurat în Georgia şi Ucraina. Obiectivul major este de a aduce Rusia în topul celor mai dezvoltate cinci ţări din lume, astfel încât ţara lor să devină liderul global al secolului XXI. Pentru ca aceste fenomene să aibă loc este necesară efectuarea unei „revoluţii a cadrelor”, pentru ca în fruntea statului să ajungă o noua generaţie de conducători. În opinia lor, Federaţia Rusă este un stat multinaţional, multicultural, iar conflictele care au la bază ura interetnică şi religioasă vor avea ca finalitate destrămarea Rusiei. Se declară antifascişti şi naţionalişti convinşi. Doar că, în acelaşi timp, nu tolerează libera exprimare împotriva actualillor guvernanţi. Sunt peste 10 000 de membri doar în Moscova, iar în anul 2007 se vehicula o cifră de 100000 de persoane, care au aderat la Mişcare în toată Rusia.

Cum să devii membru al NAŞI?

Nu este simplu, dar nici prea greu. Este obligatorie trecerea prin mai multe etape de selecţie. Înainte de a începe formalităţile de înscriere pe portalul oficial, administratorii vor întreaba candidatul de câteva ori dacă este sigur că decizia pe care a luat-o este de neclintit. Mai are timp să fugă, dar dacă, totuşi, ţine neapărat să o facă, atunci doritorul trebuie să treacă prin aceste etape:

1. Completează o anchetă, în care îşi va motiva decizia, unde va explica care îi va fi obolul său la dezvoltarea mişcării, ce doreşte să obţină peste un an, doi sau cinci, cum vede el viitorul Rusiei şi cât de pregătit este să contribuie la făurirea acestuia.
2. În timpul celei de-a doua etape va trebui să citească câteva articole, cărţi sau filme care îi vor fi indicate.
3. Va primi câteva însărcinări simple.
4. Va avea de ales între opt direcţii de activitate şi va începe programul de instruire în conformitate cu alegerea făcută de el. Va primi utilaj şi asistenţă tehnică cu ajutorul cărora va organiza evenimente în cadrul departamentului ales. Acestea trebuie să fie realizate în localitatea de origine, iar despre ele vor afla mii de oameni.
5. Cea de-a cincea etapă este esenţială pentru candidat, deoarece abia acum se va începe programul de instruire la distanţă în cadrul Institutului Naţional „Şcoala Superioară de Conducere”. După finisarea instruirii în cadrul şcolii, el va obţine posibilitatea să devină liderul unei filiale în localitatea de baştină.
6. Participarea în cadrul Forumului Rus al Inovaţiilor „Seligher - 2010” – cartea de vizită a Mişcării.

Doar după participarea la toate etapele poţi obţine statutul de membru al Mişcării.

Ce urmează? Nu îţi mai rămâne decât să obţii titlul de COMISAR!

Mi s-a părut foarte interesant faptul că în anchetă nu este exclusă o altă ţară de origine sau de reşedinţă decât Federaţia Rusă. Involuntar m-am gândit că filiale au nu doar pe teritoriu rusesc, mai ales că frustrările lor au depăşit hotarele naţionale, aceştia militând împotriva acordării titlului de erou naţional al Ucrainei lui Ostap Bandera (Stepan Bandera), scoaterii secerei şi ciocanului de pe monumentul ostaşului necunoscut din Cehia, instruirii de terorişti în Georgia la comanda lui Saakaşvili. Stau cu urechile ciulite la Comisia care va studia crimele săvârşite de regimul comunist în Republica Moldova, dar şi la iniţiativa preşedintelui ucrainean în exerciţiu, Victor Yuşcenko, cu privire la crearea unui Tribunal Internaţional de condamnare a Comunismului.

Multe minţi ocupate cu promovarea liderului naţiunii, Vladimir Putin! Toate pentru Putin, în numele viitorului glorios al ţării!

Am căutat din surse deschise declaraţii de susţinere a acţiunilor Mişcării „NAŞI”, care să aparţină premierului rus. Numărul lor este minim. Dar, există un personaj politic care ia parte la întrunirile publice ale organizaţiei: Veaceslav Surkov – gray cardinanul politicii ruseşti. Acesta nu a exclus în cadrul unei asemena reuniuni posibilitatea de a transforma Mişcarea în partid, care să-l succedeze pe actualul aflat la guvernare, adică pe „Edinnaya Rossiya”.

În continuare voi lăsa pozele să vorbească despre îndoctrinarea tinerilor. Voi mai menţiona aici doar că aceasta începe de la o perioadă foarte fragedă. Există chiar şi un fel de Şoimi ai Patriei, numai că la ei aceştia se numesc „Mâşki” (şoriceii). Mă gândesc cu groază în ce se pot transforma aceşti şoricei, atunci când vor creşte mari... .

Decişi să-şi apere cauza, intolernaţi faţă de alte opinii, duri – aceştia sunt NAŞI, adică gaşca de tineri ai lui Putin... .




1 comentarii:

anti-imperialismul rusesc spunea...

foarte interesant. miroase a organizatie creata de serviciile secrete, la indicatiile directe ale lui Putin. Si a instruire de cadre.
Se declara antifascisti, dar nu si anticomunisti,cu toate ca ambele regime au facut la fel de mult rau.sunt foarte atenti la ce se intampla in statele ex-comuniste din vecinatate. cauta sa educe tinerii intr-un anumit fel, ca mai apoi sa poata fi folositi de Mama Rusie in scopurile ei perfide.. Rusia nu va renunta nicidata la aspiratiile ei imperiale, noi nu avem alta solutie decat sa rezistam, asa putini si dezbinati cum suntem.