Tocmai cand ma gandeam ca m-am saturat de Rezolutiile Uniunii Europene si ale Consiliului Europei am dat peste o stire senzationala, care ne priveste pe noi toti, mai ales pe cei care au rude in Ucraina sau le place litoralul statului vecin (mai mult din cauza preturilor nu a calitatii serviciilor).

Intr-un articol anterior scrisesem ca ucrainenii sunt suparati pe noi din cauza dezvoltarii accelerate a portului din Giurgiulesti in detrimentul celui din Reni.

La momentul postarii articolului pe blog aveam deja reactiile presedintelui moldovean in exercitiu cu privire la aceasta problema. Acesta a fost atat de dragut sa arate cu degetul cine sunt adevaratii dusmani ai Ucrainei (in toate si mereu: Romania e de vina!!! Sa nu uitam acest lucru!), care atenteaza la integritatea ei.

Azi am aflat ca la 06 mai 2009 Guverunul Ucrainean a adoptat o hotarare, care priveste cetatenii a 90 de tari, printre care ne regasim si noi. In conformitate cu textul acesteia, de acum inainte vom avea nevoie de documente care sa ateste ca detinem surse financiare sufieciente pentru perioada aflarii pe teritoriu ucrainean, plus inca o groaza de alte acte... . Perioada de aflare in Ucraina nu trebuie sa depaseasca termenul de 90 de zile din 180. Frumos, nu?

Stiti cum am tradus eu acest discurs? Va spun imediat!

Daca printre aceste 90 de state majoritatea sunt state europene, atunci este cazul sa ne simtim mandri. Ucrainenii, prin amabilitatea lor debordanta, ne-au catalogat drept europeni!

Dar ca sa fiu sigura de acest lucru vreau sa vad lista celor 90 de state... . Poate o gasesc intr-un final.

Pana atunci vedeti stirea pe Jurnal.md si postati opiniile voastre pe blog, daca aceasta decizie va afecteaza sau nu.



0 comentarii: